Glas neon lichtreclames

Glazen neonreclames zijn een tijdloos en iconisch kunstwerk dat al tientallen jaren wordt gebruikt voor reclame, decoratie en kunstinstallaties. Ze zijn gemaakt door glazen buizen gevuld met neongas te buigen, dat een heldere, kleurrijke gloed afgeeft wanneer ze worden geëlektrificeerd. Hier zijn enkele interessante feiten over glazen neonreclames.

Geschiedenis

De geschiedenis van glazen neonreclames gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen de Franse chemicus Georges Claude voor het eerst neongas ontdekte. Pas in 1910 werd neongas gebruikt om het eerste neonbord te maken, wat een eenvoudig “NEE” -bord was. Het eerste commerciële neonreclame werd in 1912 in Parijs geïnstalleerd en tegen de jaren 1920 waren neonreclames over de hele wereld populair geworden.

Ontwerp

Glazen neonreclames kunnen in elke vorm, maat en kleur worden ontworpen. Het ontwerp wordt gemaakt door de glazen buis in de gewenste vorm te buigen en vervolgens te vullen met neongas. Het neongas wordt geëlektrificeerd en het resultaat is een heldere, kleurrijke gloed die zowel in het oog springt als betoverend is.

Toepassingen

Glazen neonreclames zijn door de jaren heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze worden vaak gebruikt voor advertenties en zijn te vinden op winkelpuien, restaurants, bars en andere bedrijven. Ze worden ook gebruikt voor decoratieve doeleinden en zijn te vinden in huizen, musea en kunstinstallaties.

Onderhoud

Glazen neonreclames hebben regelmatig onderhoud nodig om ze in goede staat te houden. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt met een zachte doek en een niet-schurend reinigingsmiddel om stof en vuil te verwijderen. Het is ook belangrijk om het bord regelmatig door een professional te laten inspecteren op schade of elektrische problemen.

Populariteit

Ondanks de opkomst van digitale reclame en LED-borden, blijven glazen neonreclames tegenwoordig populair. Ze worden vaak gebruikt in trendy bars en restaurants en zijn een populaire keuze voor vintage- en retrothema-evenementen. Glazen neonreclames hebben een tijdloze kwaliteit waardoor ze een klassieke keuze zijn voor elke ruimte.

Kortom, glazen neonreclames zijn een unieke en tijdloze kunstvorm die al meer dan een eeuw populair is. Ze zijn veelzijdig, aanpasbaar en opvallend, en hebben de mogelijkheid om elke ruimte om te toveren in een kunstwerk. Of u nu een vleugje nostalgie aan uw huis wilt toevoegen of een gedurfd statement wilt maken voor uw bedrijf, een glazen neonreclame zal zeker indruk maken.

 

De waardering van neonxl.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop