Wat is RGB LED neon?

LED-lichtreclames zijn een opkomende trend. Steeds vaker zie je ze om je heen wanneer je door een winkelstraat of plein loopt. Het is een duurzame manier om je bedrijf of boodschap kenbaar te maken. Het felle licht zorgt ervoor dat het opvalt en dit maakt de lichtreclame een echte eyecatcher. Maar wist je dat Neon XL twee soorten LED-neon verkoopt?

 

Wat is RGB?

RGB is een vorm van LED dat niet gebonden is aan 1 vaste kleur. Normaliter zijn LED-neons wel dimbaar, maar niet van kleur te veranderen. Bij Neon XL leveren wij naast de vaste LED-neons ook custom RGB-lichtreclames. Hiermee kan er door middel van een afstandsbediening verschillende kleuren en standen worden geselecteerd voor het branden van de neon.

 

 

Café Lapart

Voor Café Lapart dat gevestigd is op De Hof in Amersfoort heeft Neon XL het logo omgezet in een opvallende LED-neon met RGB. Zo kan de buitenste ring op verschillende kleuren worden gezet. Naast veranderen van kleur heeft de neon ook verschillende standen zoals te zien is op de video. Voor Café Lapart was de bewegende regenboog ideaal. De neon heeft veel verschillende standen en kleuren waardoor je er nooit op bent uitgekeken en hij je blijft verrassen.

 

 

 

 

Hoe werkt RGB?

Bij RGB LED neon zijn er in één behuizing rode, groene en blauwe LEDs verwerkt. De naam RGB staat dan ook voor Rood, Groen en Blauw. Wanneer alle 3 primaire kleuren elkaar overlappen kan er ook wit licht geproduceerd worden.

 

In principe kunnen de meest waarneembare kleuren worden geproduceerd door verschillende hoeveelheden van drie primaire kleuren te mengen. Dankzij RGB is het dus mogelijk om met 1 LED veel verschillende kleuren te maken!

 

Het werkt als volgt. Door het aanpassen van het vermogen van elke primaire (rood, groen en blauw) kan er een ​​bepaalde kleur worden gecreëerd. Om bijvoorbeeld een paarse kleur te krijgen, zouden de rode en blauwe kanalen worden opgewonden en het groene kanaal volledig uitgeschakeld. Door een LED meer of minder te laten branden, kan de lichtbron nog meer verschillende kleuren tonen. Hierbij speelt ook de lichtintensiteit een belangrijke rol.

 

 

 

 

De waardering van neonxl.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop