Het verschil tussen LED en neon lichtreclames

Het komt vaak voor dat er verwarring ontstaat tussen LED en neon. Echter, er zit een wereld van verschil tussen. Om hier duidelijkheid over te scheppen wil Neon XL u hierover meer informeren.

Neon
Allereerst is neon één van de oudste vormen van lichtreclames ter wereld. De reden dat het zo succesvol is gebleven is vanwege de authentieke uitstraling. De kleuren die uit de glazen neonbuizen komen zijn namelijk warm en uitnodigend. Vanwege het lange bestaan van neonverlichting geeft het vaak een old school uitstraling, dat ideaal is voor in de mancave of kroeg. Desondanks het een old school/oudere vorm is van verlichting staat bij Neon XL kwaliteit voorop. Zo gaan onze neons zo’n 80.000 tot 120.000 uur mee. Hierdoor kunt u extra lang van uw unieke lichtreclame genieten. Een ander voordeel van neonverlichting is dat het bestaat uit meerdere glasonderdelen. Mocht het een keer voor komen dat een onderdeel kapotgaat, dan is neonverlichting makkelijker te repareren dan bijvoorbeeld LED, dat uit 1 lange strip bestaat.

Daarnaast is neonglas erg geschikt voor recycling en is het dus niet belastend voor het milieu, mits het gerecycled wordt. Het glas kan namelijk oneindig worden hergebruikt. Dit maakt neonverlichting op deze manier duurzaam.

LED

LED-reclames zijn op een andere manier duurzaam, namelijk vanwege de langere levensduur. Deze levensduur varieert van 50.000 tot 100.000 branduren. Bovendien is het licht dat uit de siliconen strips komt feller, kan je het beter aanpassen en geeft het een moderne uitstraling. Ook verbruikt ledverlichting minder stroom, vanaf 24 volt kunnen LEDS al gebruikt worden. Dit maakt dat de energiekosten van LED-reclames iets lager liggen dan bij neonverlichting. Toch heeft LED een grotere lichtsterkte nodig, waardoor het verschil in energiekosten niet heel groot is.

Bij LED-reclames zit er altijd een afstandsbediening bij waarmee je de verlichting kan dimmen. Bij neonverlichting kan een dimmer bijbesteld worden, maar zit dit er niet standaard bij.

De waardering van neonxl.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop